perjantai 28. lokakuuta 2016

Kahvittelua, köksässä mm. yhden astian pasta

Perjantaisin minulla loppuvat oppitunnit  aiemmin kuin muina päivinä ja se on mukavaa. Tänään kotona oli iltapäivällä jo myös keskimmäinen lapsistamme, jonka kanssa ehdimme kahdestaan juomaan kahvit ja syömään molemmille mieleiset kahviherkut.


Kasien pitkän valinnaisen oppilaiden kanssa on tällä viikolla pohdittu blogien merkitystä ruokatrendien synnyssä. Oppilaat ovat valmistaneet yhden astian pastaa, kukkakaalilisäkettä ja täytekakkupohjia pakastimeen ensi viikkoa varten.






torstai 27. lokakuuta 2016

Makrillia, köksässä mm. saksalaista

Valmistin tänään perheen päivälliseksi makrillia ja quinoaa. 20 minuutissa valmistui ruoka jälleen kerran, :-)


Ysien pitkän valinnaisen oppilaiden aiheena on tällä viikolla ollut saksalainen ruokakulttuuri. Oppilaat ovat saaneet leikata ja  nuijia porsaan ulkofilettä, leivittää ja paistaa wienerschnitzelit ja raastaa ja paistaa lisukkeeksi röstiperunoita. Lisäksi jälkiruoksi valmistuivat Schwarzwaldin kirsikkakakut, pohjat kakkuihin paistettiin pakasteeseen jo edellisellä viikolla.







tiistai 25. lokakuuta 2016

Paistettua turskaa, köksässä silakkahampurilaisia

Sateista ja harmaata, mutta lautasella vihreää ja valoisaa. Paistoin perheen päivälliseksi turskaa, lisukkeena vihreitä papuja, salaattia ja nuudeleita.


Köksässä on seiskojen aiheena tällä viikolla ravitsemuksen perusteita, kala ja valmistuksessa silakkahampurilaiset.





maanantai 24. lokakuuta 2016

Makuja Luxemburgista

Kävimme syyslomalla Luxemburgissa ystävien luona.


Tällä matkalla tuli otettua kuvia lähinnä luxemburgilaisista ruokakaupoista, joissa vierailin useammassa. Jostain syystä tällä reissulla jäivät ravintoloissa syödyt annokset kuvaamatta vaikka paljon tuli syötyä ja kaikenlaista herkullista.






perjantai 14. lokakuuta 2016

Taco-perjantai, köksässä mm. risottoja

Töiden jälkeen tapasin ystävättären kahvittelun merkeissä Tarvaspään kahvilassa. Olipa viehättävä miljö ja herkulliset tarjottavat. Tästä oli hyvä aloittaa viikonlopun vietto.


Meillä oli kotona texmex-perjantai jälleen kerran perheen kanssa. Tänään tacoja.


Kasien pitkän valinnaisen oppilaiden kanssa olemme tällä viikolla valmistaneet kasvisrisottoja ja focacciaa. Risotot on tehty italialaisten oppien mukaan. Focaccia reseptit oppilaat ovat saaneet etsiä itse verkosta. Hyvin onnistuivat.











torstai 13. lokakuuta 2016

Lohta, köksässä mm. rieskaa oppilaan mummin reseptillä

Perheen päivälliseksi valmistin paistettua lohta ja couscousia. Lisukkeeksi salaattia. Ruoka valmistu 20 minuutissa, jälleen kerran.  Näitä 20 minuutin arkiruokia näyttää olevan aika paljon, laitanpa siitä myös uuden tunnisteen tänne.


Seiskojen kanssa jatkui sosekeitot ja sämpylät. Yksi keittiöryhmä valmistikin lisäksi kaikille yhden oppilaan mummin reseptillä rieskaa. Olin kuullut tarinaa tästä herkullisesta rieskasta ja olihan sitä kokeiltava kun oppilas toi reseptinkin luvatusti. Oli hyvää ja maistui kaikille. Ihan uusi juttu oli minulle, että leipä leikattiin saksilla.



Ysien kanssa on tämän viikon teemana ollut englantilainen ruokakulttuuri. Keittiöissä on valmistunut fish and chips, hernepyree ja trifle.




keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Broilerbolognese, köksässä mm. cinnamon rolls

Perhe sai päivällisekseen nopeaa ja  helppoa valmistaa ja kaiken pääliseksi hyvää broiler bolognesea spagetin kanssa sekä vihersalaattia. Ruoka valmistui 20 minuutissa.


Ysien Baking in English kurssilaiset ovat leiponeet vielä tällä viikolla Cinnamon Rolls tai haluamallaan täytteellä. Ja onhan niitä täytteitä ollut mm. mustikkaa, mansikkaa ja perinteistä kaneli-sokeri-rasva -täytettäkin.




tiistai 11. lokakuuta 2016

Paistettua turskaa, köksässä sosekeittoja

Paistoin perheen päivälliseksi turskaa tuoreen rosmariinin kanssa ja valmistin lisukkeeksi kukkakaalipyrettä. Lisäksi tomaattia ja pastaa. Tänään ruoan valmistumiseen meni 30 min.


Seiskojen kanssa kertaamme tällä viikolla hiiva-asioita ja oppilaat leipovat sämpylöitä porkkana-bataattisosekeiton kaveriksi.






maanantai 10. lokakuuta 2016

Äyriäisiä, köksässä mm. englantilaista

Perheen maanantain päivälliseksi valmistin äyriäisiä thaimaalaisittain. Mausteina käytin sitruunaruohoa, sitruunaa, valkosipulia, inkivääriä ja kookoskermaa. Lisukkeena basmati-riisiä ja salaattia. Helppoa ja nopeaa, ruoka valmistui 20 minuutissa.


Ysien kanssa on tämän viikon teemana englantilainen ruokakulttuuri. Oppilaat valmistavat fish & chips, hernepyrettä ja jälkiruoaksi trifle.





torstai 6. lokakuuta 2016

Nyhtökauraa, köksässä hiivatoimintatestejä ja korvapuusteja

Perheen päivälliseksi valmistui tänään nyhtökauraa, pastaa ja kasvisspagettia. Nude nyhtökauran maustoin basilikalla, valkosipulilla, tomaattipyrellä ja palasella aura-juustoa, nesteenä kaurakerma.


Korvapuustiviikkomme jatkui tänään. Kasit ja ysit leipovat erimuotoisia korvapuusteja, seiskat perineteisiä. Seiskojen kanssa teemme myös hiivatoimintatestejä.