perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kanttarelleja

Kanttarelleja, kanttarelleja. Niitä on nyt. Mitä muutakaan kuin kanttarellimuhennosta ja uusia perunoita pääruoaksi. Ihan parasta, juuri nyt.


Tänään oli myös lounaalla alkuruokaa, parsakaalisosekeittoa. Vegepäivä siis, mutta ei vegaanipäivä.


torstai 23. heinäkuuta 2015

Päivä vegaanina

Olen pitkään haaveillut tekeväni vegaanista ruokaa, enemmän kuin yhdelle aterialle. Tänään siihen tarjoitui tilaisuus ja käytin sen hyväkseni. Huomenna myös.

Olin selaillut Vegaanin keititössä keittokirjaa, jonka reseptillä paistoin aterialle bataattifalafelit. Olivat tosi hyviä, teen varmaan toistekin. Lisukkeena quinoaa ja hummusta.


Kahville leivoin vegaanisen mansikkatortun Terveellisten herkkujen reseptillä. Hyvää tuli siitäkin.


tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tomaattisalaatti

Ihanat, maukkaat kotimaiset tomaatit, niistä on aika nauttia nyt. Laitoin lounaalle helpon ja maukkaan salaatin; kotimaisia tomaatteja, salaattijuustoa ja lehtipersiljaa omasta ruukusta. Luraus rypsiöljyä ja se oli siinä. Valmista viidessä minuutissa. Herkullista.

Aurinkokin paistaa tänään lämpimästi. Vihdoinkin.


tiistai 7. heinäkuuta 2015

Väriä kesään ja Tallinnaa

Onneksi kesän kausihedelmillä ja marjoilla voi tuoda väriä ruokapöytään vaikka aurinko leikkiikin piiloleikkiä kanssamme. Aamiaisesta tuli hauskan näköinen kun laitoin lautaselle nektariinia, banaania, raejuustoa ja kurpitsansiemeniä. Oli maukastakin.


Viime viikolla olin viisi päivää Tallinnassa. Keskimmäisemme osallistui jalkapalloturnaukseen ja olimme nuorimmaisemme kanssa kisaturisteina mukana. Tässä ajassa ehti Tallinnaankin tutustua hieman laajemmin. Reissun ihan ehdottomia kohokohtia oli illallinen Telliskiven teollisuuskorttelissa ravintolassa F-Hoone. Tajuttoman hyvää. Meidän lautasilta löytyi mm. paahdettua vuohenjuustoa, falafelia, hampurilaisia ja suussa sulavaa suklaakakkua. Hintakin oli enemmän kuin kohdallaan. Täällä täytyy vierailla uudestaan.