maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kaalipiirakkaa

Pari päivää on tullut kestittyä ystäviä ja sukulaisia. Kuten aina, ruokaa jää jonkin verran yli eli meillä syödään ainakin tänään roskaruokaa viikonlopulta.

Pari viikkoa on jo suunnitelmissani ollut leipoa joka kesäistä perinneleipomusta, kaalipiirakka. Tänään oli loistava tilaisuus siihen; ei muuta ruoanlaittoa, ei kestitsemistä ja sääkään ei houkuttele ulkohommiin.

Teen kaalipiirakan aviomiehen tädiltä oppimallani reseptillä. Piirakkataikina on perussämpylätaikina, mutta sitä ei vaivata eikä kohoteta, jotta siitä ei tule pullamaista. Kaalit kypsennetään kattilassa voinokareen kanssa ja maustetaan vain ja ainoastaan suolalla. Kaalia ei saa silputa, vaan se pitää pilkkoa suupalan kokoisiksi. Lisäksi oleellista on, että kaalia ei kypsennä lötköksi, suutuntumaa pitää olla.


Onneksi tämä kaalipiirakan teko tuli opittua sukulaistädiltä ennen hänen kuolemaansa. Ihan huippuhyvää kesäsyötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti